Nya StoryTours som kommer 2023
En karta med fotsteg och en orange markör

Året närmar sig sitt slut, men vi har flera spännande nya StoryTours planerade för 2023! Malmö dyker upp på StoryTourist-kartan för första gången med en spännande spöktur och i Stockholm kommer du kunna utforska ett par väldigt intressanta kvinnoöden, i två olika stadsdelar.

Den här hösten inledde vi samarbeten med ett flertal skickliga skribenter och kreatörer, som precis som vi i StoryTourist brinner för att berätta historier som utspelar sig på den plats där du befinner dig. Fokuset för de här berättelserna skulle vara att de handlade om historiska händelser eller personer och nu kan vi stolt presentera de första tre nya StoryTours som vi ska ge ut under 2023!

En porträttbild av journalisten Wendela Hebbe. Hon har mörkt, lockigt hår och blå klänning med vita slag

Wendelas hemlighet, skriven av Felicia Welander

Wendela Hebbe anses vara Sveriges första kvinnliga journalist, men hon levde också med en stor hemlighet.

Din guide på den här turen är Edvard Faustman, Wendelas fosterson. Den tonårige Edvard tar dig med runt i de kvarter i Stockholms Gamla stan där Wendela bodde och arbetade under mitten av 1800-talet. Edvard behöver din hjälp med att leta efter ledtrådar till Wendelas hemlighet och tillsammans ger ni er ut på jakt efter bitarna av ett sönderrivet dokument.

Längs vägen får du höra mer om hennes komplicerade förhållande med nationalskalden Esaias Tegnér och om hur hon i Aftonbladet skildrade livet för Stockholms fattiga.

Den dödas dans, skriven av Marie Metso

Vågar du utforska den sanna historien om Malmös mest kända spöke – bryggarhustrun Karna Möller?

Varför var det så många i Malmö som såg Karnas spöke, och hade hon verkligen återvänt för att kräva hämnd av något slag? Din guide genom centrala Malmö är en skådespelerska som arbetar på Malmö stadsteater. Hon har fått i uppdrag att gestalta Karna Möller och vill visa dig vad hon upptäckt när hon gjort research inför sin kommande roll.

Tillsammans ger ni er ut på en kuslig vandring från den gamla teaterlokalen Hippodromen, där Karna regelbundet synts genom åren, till platsen där hon var gravlagd.

Jag är hellre i elden än lyssnar på sådant prat, skriven av Myrna Moström

Besök de pittoreska trähusområdena och bortgömda gränderna på Stockholms söder tillsammans med 12-åriga Gertrud. Hennes familj sögs in i den masshysteri som präglade stan under det sena 1600-talet, där en grupp barn systematiskt anklagade sina grannar och familjemedlemmar för häxeri.

Gertrud tar dig med till platserna där man samlades för att vaka över barnen så att trollpackorna inte skulle kunna ta dem med sig till Blåkulla och du får höra mer om hur en konflikt uppstod i Gertruds egen familj när deras granne Malin Matsdotter utpekades som häxa.

För att hålla dig uppdaterad om när dessa nya StoryTours lanseras, se till att följa oss på Facebook och Instagram, eller börja prenumerera på vårt nyhetsbrev. Då blir du alltid den första som får veta när nya turer släpps och när vi har specialebjudanden eller give-aways! 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att vara säker på att du först av alla får veta när vi släpper nya turer eller när vi erbjuder rabatter och specialerbjudanden.

StoryTourist är ett nytt, hållbart sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser på de platser där själva handlingen utspelar sig – exempelvis genom att lösa brott med Sherlock Holmes i London eller läsa Doktor Glas dagbok i Stockholm. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel. Appen fungerar som en digitalt guidad tur där användaren får uppleva sin favoritberättelse på ett nytt sätt, samt besöka olika populära turistmål och en del gömda pärlor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply Coupon