Snabba cash förvandlad till spännande stadsspel

Är du en av alla de miljontals personer som lärt känna Jorge, JW och Mrado genom Jens Lapidus succéroman Snabba cash? Nu har du möjligheten att hänga med dem ut på stan och utforska Stockholms undre värld på det tidiga 2000-talet. Testa appen som kombinerar spel, ljudbok och stadsvandring!

Snabba Cash - en Stockholmsupplevelse

Knarklangaren Jorge Salinas Barrio är inlåst, Stureplansbraten Johan “JW” Westlund är pank och indrivaren Mrado Slovovic är missnöjd med sin karriär. Så börjar handlingen i Snabba cash när du står vid startpunkten på Narvavägen i Stockholm.

Du har laddat ner StoryTourist-appen till din mobil och tagit på dig hörlurarna. Jens Lapidus röst har hälsat dig välkommen och gett dig lite information om hur den här upplevelsen fungerar. Du är klar att kliva in i berättelsen och resa tillbaka till det tidiga tvåtusentalets Stockholm. Medan du promenerar genom Östermalm hör du Jorge, JW och Mrado berätta om livet i stadens undre värld och hur deras vägar korsas i kampen om makt och pengar.

En tecknad bild av Jorge i Snabba cash
En tecknad bild av JW från Snabba cash
En tecknad bild av Mrado ur Snabba cash

Spel och ljudvandring

Jorge drivs av hämndbegär och en kamp för ett bättre liv. Det enda JW vill är att tjäna så mycket pengar att han kan smälta in bland sina förmögna vänner. Mrado har tröttnat på att lyda order från maffiabossen Radovan och letar efter en väg ut ur organisationen.

De tre männen tar dig med till ett tiotal olika platser i centrala Stockholm där handlingen äger rum. Du får möjlighet att uppleva berättelsen på ett helt nytt sätt när varje plats innebär interaktiva element på din mobilskärm. Styr samtal mellan karaktärerna, se detaljerade illustrationer av handlingen och hjälp Jorge med hans rymningsplaner från Österåkers anstalt.

A hand is holding a smartphone. On the screen is an animated image of the characters in the story.

Praktisk information

Snabba cash city exploration game är tillgängligt på svenska i StoryTourist-appen. Promenadsträckan är 3,5 km lång och tar ungefär 1 ½-2 timmar att gå. Du startar där Narvavägen möter Storgatan, går via Stureplan och avslutar vid Stockholm stadion. Appen har karta och GPS som ser till att du går rätt.

Vi rekommenderar upplevelsen från 15 år och uppåt, eftersom berättelsen innehåller detaljer om våld, sexuellt våld och droger. För att läsa mer om turen, klicka här eller ladda ned StoryTourist-appen.

StoryTourist är ett nytt, hållbart sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser på de platser där själva handlingen utspelar sig – exempelvis genom att lösa brott med Sherlock Holmes i London eller läsa Doktor Glas dagbok i Stockholm. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel. Appen fungerar som en digitalt guidad tur där användaren får uppleva sin favoritberättelse på ett nytt sätt, samt besöka olika populära turistmål och en del gömda pärlor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply Coupon