StoryTourist på Stockholms bokhelg

Osäker på vad du ska hitta på för något kul i Stockholm den här helgen? Passa på att besöka Stockholms bokhelg! StoryTourists VD Johanna Forsman intar Stadsmuseets scen tillsammans med bästsäljande författaren Jens Lapidus nu på lördag.

Stockholms bokhelg för andra året

Stockholms bokhelg arrangeras för andra året i rad, med start den 19:e maj. Totalt finns det mer än 500 programpunkter att sysselsätta sig med över fyra dagar, men vi tycker så klart att du ska boka lördagen den 21:e maj, kl. 12:00. Då går nämligen Johanna Forsman upp på Stadsmuseets scen tillsammans med Jens Lapidus. Jens berättar om platsernas betydelse i hans författarskap, och tillsammans diskuterar de hur litterära berättelser kan lyftas ut i stadsrummet.

Fiktionsturismen, det vill säga trenden med att besöka platser från litteratur, film och TV-serier, växer sig allt större. Turister letar efter inspelningsplatser och adresser där deras favoritkaraktärer vistats. Jens och Johanna pratar om hur man kan ta vara på de tillfällen av turism som svenska författare skapar. Vad är det egentligen som fiktionsturister vill se och veta om Stockholm?

Snabba cash som interaktiv upplevelse

StoryTourist arbetar just nu med en adaption av Snabba cash. Boken ska förvandlas till en interaktiv stadsvandring genom den undre värld som Jens Lapidus beskriver i sin succéroman. Både turister och Stockholmsbor kommer snart kunna kliva in i berättelsen om Jorge, JW och Mrado och uppleva den på de platser i staden där den utspelar sig. Spännande interaktioner och spelmoment låter en se det som karaktärerna ser och ger en möjlighet till att själv kunna påverka historien.

Snart kommer du kunna träffa karaktärerna från Snabba Cash ute på Stockholms gator. Följ med dem på en guidad tur genom stadens undre värld.

Gratis Hjalmar Söderberg-upplevelse

I sann Stockholms bokhelg-tradition ger vi bort vår Doktor Glas-stadsvandring gratis till alla helgens besökare!

Med hjälp av StoryTourist-appen följer du en av Söderbergs mest kända karaktärer i hälarna när denne tungsint vandrar längs med Stockholms gator. Den olycklige läkaren har förälskat sig i prästfrun Helga Gregorius och ställs inför ett svårt val när hon ber honom om en mycket känslig tjänst. Stadsvandringen startar vid den lägenhet på Norrmalm där Hjalmar Söderberg föreställde sig att Doktor Glas bodde och drev sin läkarmottagning.

Använd promokod sbh22 i kassan när du skaffar turen här för att få den gratis

StoryTourist är ett nytt, hållbart sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser på de platser där själva handlingen utspelar sig – exempelvis genom att lösa ett mord med Kurt Wallander i Ystad eller läsa Doktor Glas dagbok i Stockholm. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel. Appen fungerar som en digitalt guidad tur där användaren får uppleva sin favoritberättelse på ett nytt sätt, samt besöka olika populära turistmål och en del gömda pärlor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply Coupon