Testbanner2

StoryTourist beviljas medel för vidareutveckling av app som låter dig kliva in i din favoritberättelse

Den Malmöbaserade startupen StoryTourist har beviljats 900 000 kronor i finansiering från innovationsmyndigheten Vinnova. ”Det känns fantastiskt roligt att Vinnova tror på oss, vårt team och vår innovation” säger Johanna Forsman, VD och medgrundare av Velodrom AB, som utvecklar varumärket StoryTourist.

Totalt hade 99 startups skickat in ansökningar om att få dela på en pott om 25 miljoner kronor – StoryTourist var ett av 28 företag som beviljades medel av Vinnova.

”Det här bidraget kommer göra det möjligt för oss att utreda hur vi kan arbeta med bokförlag, filmbolag och andra upphovsrättsinnehavare för att skapa fler fantastiska turistupplevelser kring populära berättelser i olika former.” berättar Johanna Forsman.

StoryTourist vann även den svenska pitchfinalen av Creative Business Cup i mitten av maj, och kommer därmed representera Sverige i den internationella finalen som hålls i Köpenhamn den 1–2 juli.

StoryTourist är nytt, hållbart sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser på de platser där själva handlingen utspelar sig – man kan ta del av den lilla sjöjungfruns historia i Köpenhamn eller lösa brott med Sherlock Holmes i London. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel. Appen fungerar som en digitalt guidad tur där användaren får möjligheten att dels uppleva sin favoritberättelse på ett nytt sätt, dels ta del av olika populära turistmål – och en del gömda pärlor.                                                      

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply Coupon