Bli skribent för storytourist

Hej,

Vad kul att du är intresserad av att skapa StoryTours tillsammans med oss!

Här kan du läsa mer om det innebär att bli frilansskribent för oss på StoryTourist, och hur urvalsprocessen kommer att gå till. 

Scrolla ned för att läsa mer!

Om Urvalsprocessen

Du börjar med att registrera din mailadress på intresselistan nedan. 

Så fort vi är redo att börja rekryteringsprocessen kommer vi att ta kontakt med dig per mail med mer specifik information om uppdraget. Du får då även en länk till ett formulär där du kan berätta kort om vem du är och din tidigare erfarenhet av skrivande. Om vi sedan inleder ett samarbete kommer vi se till att du får nödvändig upplärning i hur man skriver för vår typ av spel. Vi ser gärna att de samarbeten vi inleder blir långsiktiga, där vi skapar flera StoryTours tillsammans.

Om Storytourist

StoryTourist är en Malmöbaserad startup med ett team på sex personer som skapar självguidade, spelifierade ljudvandringar baserade på välkända berättelser.

Via StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse och upplever den på de platser ute i verkligheten där handlingen utspelar sig. Stadsspelen säljs till turister och lokalbefolkning via vår app, vår hemsida och utvalda återförsäljare.

Tanken med en StoryTour är att man ska kunna ta del av en spännande berättelse, samtidigt som man får möjligheten att utforska nya platser på ett flexibelt och självständigt sätt.

För att skapa en så interaktiv upplevelse som möjligt använder vi oss av ljud, röstskådespelare, fotografier, animationer och gamification. Vi har exempelvis en Sherlock Holmes-tur i London där man letar efter tjuven som stulit en unik juvel, en Wallander-tur i Ystad där man hjälper till att fånga en mördare och en historisk berättelse om häxprocesserna i Visby där man tillsammans med ett spöke ger sig ut i en jakt på sanningen om vad som egentligen hände med de anklagade kvinnorna.

Du kan läsa mer om hur vi omtalats i media på vår press-sida.

Om Uppdraget

När vi först startade StoryTourist jobbade vi främst med adaptioner av skönlitterära verk, men under 2022 inledde vi våra första samarbeten med frilansande skribenter där vi tog fram stadsspel baserade på historier från verkligheten. Du kan läsa mer om de skribenterna här.

Om du är en duktig historieberättare som är intresserad av historiska och samtida personer och händelser i Norden så kan det här vara uppdraget för dig!

Om Ersättningen

Alla frilansskribenter som skapar en StoryTour med oss ersätts med 20% av nettoförtjänsten för varje såld tur. En StoryTour är i grund och botten ett mobilspel och förutom manus innehåller produktionen också spelprogrammering (då den inkluderar 8-12 spelmoment), grafik, illustrationer, musik, voice over och ljudbearbetning. StoryTourist är inte en prenumerationstjänst där ersättningen baseras på hur mycket något strömmas i proportion till andra verk. Istället säljer vi våra StoryTours som separata produkter, där varje frilansares avtal är kopplat till försäljningen av just dennes StoryTour.

Kom ihåg att kolla din mejl och bekräfta din mejladress efter att du skickat in intresseanmälan!

För frågor, ta kontakt med maria.lundin@storytourist.com

0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply Coupon