fbpx

Vår Doktor Glas StoryTour

Click here to read this blog post in English.

Nu är vår Doktor Glas-tur i Stockholm tillgänglig! StoryTourist-teamet är väldigt stolta över att i samband med Hjalmar Söderbergs 150-årsjubileum kunna presentera vår första Stockholmsbaserade tur, vilken är en adaptation av författarens dagboksroman från 1905.

För att göra saken ännu bättre så ger vi alla som vill möjligheten att testa turen GRATIS under en begränsad period i samband med releasen!

Det är en ovanligt varm sommar i Stockholm när Doktor Tyko Gabriel Glas antecknar sina svårmodiga reflektioner över livets meningslöshet i sin dagbok. Han är fångad i ett moraliskt dilemma och den enda vägen ut verkar vara…mord?

I den självguidade turen ”StoryTourist: Doktor Glas” följer vi en av Hjalmar Söderbergs mest kända litterära karaktärer i hälarna när denne tungsint vandrar längs med Stockholms gator. Turen startar vid den lägenhet på Norrmalm där Hjalmar Söderberg föreställde sig att Doktor Glas bodde och drev sin läkarmottagning, och fortsätter sedan mot Kungsträdgården via Helgeandsholmen och Gamla stan.

Med hjälp av ”StoryTourist: Doktor Glas” kan du besöka Stockholm så som staden var för mer än hundra år sedan. I vår guidade tur kommer du att få se bilder och animationer av hur platserna där du befinner dig såg ut på den tiden. Du får även en unik insikt i Doktor Glas sinne och tankar under tiden som han plågas av mardrömmar om det livsavgörande beslut han är på väg att fatta.

Nightmaregif

För att väcka Doktor Glas dagbok till liv har vi haft hjälp av två väldigt duktiga skådespelare. Anna Asp, som är känd för sin återkommande roll som polisen Jenny i Beck-filmerna, kommer vara din guide genom den här berättelsen. Som Doktor Glas hör vi Fredrik Gunnarsson. Fredrik är känd för rollen som Svartman i filmserien om polisutredaren Kurt Wallander, men han har även producerat Doktor Glas som en enmans-föreställning där han framförde en adaption av boken i monologform.

Vi har också en väldigt passande partner för den här guidade turen, nämligen Thielska Galleriet på Djurgården i Stockholm. Till och med September 2020 så uppmärksammar Thielska Galleriet Hjalmar Söderbergs 150-årsjubileum med en utställning som lyfter fram Söderbergs relation till bildkonsten. Utställningen innehåller porträtt av författaren, samt målningar och teckningar skapade av honom själv. Under hela tiden som utställningen pågår så erbjuds alla betalande besökare hos Thielska Galleriet vår Doktor Glas-tur gratis. I tillägg till Hjalmar Söderberg-utställningen har Thielska även en unik samling skandinavisk och fransk 1800- och 1900-talskonst av bland andra Edvard Munch, Carl Larsson, August Strindberg, Paul Gauguin, Henri Toulouse-Lautrec, Gustav Vigeland och Anders Zorn.

Den här guidade turen är tillgänglig på svenska, för både iPhone och Android. Följ med oss på en tur genom Hjalmar Söderbergs Stockholm i höst!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn