Hemsidebanner Locus Peccatorum
ToursPage_LocusPeccatorum

Utforska Lund och ett 200 år gammalt mord med app-baserad stadsvandring

Längtar du efter en Corona-vänlig kulturupplevelse i Lund? Vill du ta del av en spännande berättelse i historisk miljö? StoryTourists senaste stadsvandring Locus Peccatorum – Syndernas Hus utspelar sig i det tidiga 1800-talets Lund och tar dig med på en berättelse om ett besynnerligt och uppseendeväckande mord som skulle komma att sätta sin prägel på hela universitetsmiljön.

Hösten 1825 reser två unga män från Göteborgstrakten till Lund för att påbörja sina studier. Vad de inte vet är att deras vänskap ska få ett brutalt slut. Genom StoryTourists nya stadsvandring får du ta del av den verkliga berättelsen om Jacob Wilhelm Blomdahl och Andreas Emanuel Landén där den utspelade sig och samtidigt uppleva den anrika miljön kring ett av landets äldsta lärosäten.

Genom foton och utdrag från flera hundra år gamla arkiv får du se hur staden en gång såg ut och hur huvudpersonerna i berättelsen levde. Du visas runt i staden av din virtuella guide, kriminologistudenten Malin, som berättar historien för dig.

StoryTourist gör självguidade stadsvandringar baserade på skönlitterära verk och verkliga händelser. Under turerna, som du laddar ner och upplever på egen hand eller med vänner och familj, får berättelserna liv genom ljud, bild och interaktiva delar. Upplev verkliga, historiska händelser där de ägde rum och fiktiva berättelser där de utspelar sig.

“Förutom en spännande berättelse är universitetsmordet i Lund en viktig historisk händelse som fick stor inverkan på studenternas liv. Det är vår första dokumentära tur och dessutom en av få Coronavänliga kulturupplevelser i Lund just nu, eftersom det är enkelt att hålla distans till andra”, säger Johanna Forsman, VD och medgrundare av StoryTourist.

Bland StoryTourists stadsvandringar finns sedan tidigare en Stockholms-tur baserad på Doktor Glas och en Lilla Sjöjungfrun-tur genom H C Andersens Köpenhamn. I Ystad kan du uppleva Henning Mankells Wallander-novell Fotografens död. Den som befinner sig i London väljer mellan en rafflande upplevelse baserad på Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde och en klurig mordgåta från Sherlock Holmes-novellen The Adventure of the Blue Carbuncle. StoryTourists app-baserade stadsvandringar har uppmärksammats i Nordic Startup Awards och Creative Business Cup.

För mer information, besök Locus Peccatorum – Syndernas Hus.

För presskit, mejla PR- och marknadsföringsansvarig Maria Lundin: maria.lundin@storytourist.com 

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply promo code