architecture-boats-buildings-416024
Pressmeddelande banner

Gratis app låter dig utforska Köpenhamn genom HC Andersens världsberömda saga

Den svenska start-upen StoryTourist lanserar i dagarna en app som låter användaren kliva in i HC Andersens saga om den lilla sjöjungfrun. ”StoryTourist gör guidade turer från kända berättelser, så att du kan uppleva dem på de verkliga platser där de utspelar sig”, berättar Johanna Forsman, VD och medgrundare av StoryTourist.

Området runt Kongens Nytorv, Nyhavn och Langelinie i Köpenhamn brukar vara fullt av turister på sommaren. Under de närmsta tre månaderna finns det ett gratis alternativ till de traditionellt guidade turerna i stadsdelen, både för tillfälliga besökare och för Köpenhamnsbor som vill uppleva sin hemstad på ett nytt sätt.  

”Köpenhamn och Den lilla sjöjungfrun är en sagolik kombination – perfekt att göra en StoryTour av”, säger Johanna Forsman.

Världsomspännande undersökningar i reseindustrin visar att upplevelsesegmentet inom turismen kraftigt ökar – dagens turister vill utforska och inspireras av resmålen de väljer. StoryTourist är ett nytt sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser – till exempel genom att ta del av den lilla sjöjungfruns historia i Köpenhamn eller lösa brott med Sherlock Holmes i London. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel.

Johanna Forsman bekräftar att den digitalt guidade turen i Köpenhamn bara är början på ett större äventyr; ”StoryTourist har vuxit snabbt genom både riskkapital och stöd från den svenska statliga myndigheten för innovation, och vi har planer på många nya spännande turistupplevelser i fiktionens fotspår”.

StoryTourists app finns tillgänglig i Apples App store och i Google Play, där den kommer vara gratis fram till hösten.

För presskit, mejla PR- och marknadsföringsansvarig Maria Lundin: maria.lundin@storytourist.com 

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply promo code