StoryTourist inleder samarbete med Jens Lapidus
Porträttfoton av författaren Jens Lapidus och StoryTourists grundare Johanna Forsman

Vi har spännande nyheter! Vi i StoryTourist jobbar som bekant med att skapa möjligheter för läsare och ljudbokslyssnare att kunna kliva in i sina favoritberättelser och uppleva dem på plats. Nu kan vi dela nyheten att vi inleder ett samarbete med den bästsäljande författaren Jens Lapidus! Vi har redan påbörjat arbetet med att ta fram en interaktiv stadsvandring i Stockholm baserad på succéromanen Snabba cash.

Självguidad stadsvandring baserad på Jens Lapidus roman

Under hösten 2020 släppte vi en välbesökt stadsvandring i Ystad, baserad på Henning Mankells Wallander-novell Fotografens död i samarbete med Leopard förlag. Nu förbereder vi oss på att skapa en självguidad stadsvandring i Stockholm som bygger på Snabba cash. Spänningsromanen har tidigare filmatiserats och legat till grund för en TV-serie.

”Jag tycker det är spännande att utforska litteratur i ett nytt format” säger Jens Lapidus. ”Att läsarna nu kommer kunna uppleva det bokens karaktärer ser och hör tillför något nytt till berättelsen.”

En actionfylld stadsupplevelse

StoryTourist-appens användare kan förvänta sig en actionfylld stadsupplevelse där man följer romanens huvudkaraktär Johan ”JW” Westlund hack i häl medan han försöker klättra uppåt i Stockholms undre värld.

”En StoryTour är en ljudvandring med spelifierade element” säger Johanna Forsman. ”Vi planerar just nu de olika digitala interaktioner som knyter ihop historien med omgivningen man befinner sig i. Snart hoppas vi se folk utforska det Stockholm som Jens Lapidus skildrat i sin bästsäljande spänningsroman.”

Är du ett fan av Jens Lapidus och Snabba cash? Följ oss på sociala medier under @storytourist, så blir du den förste att få veta när turen släpps i Stockholm!

StoryTourist är ett nytt, hållbart sätt att resa och uppleva böcker, filmer och andra berättelser på de platser där själva handlingen utspelar sig – exempelvis genom att lösa brott med Sherlock Holmes i London eller läsa Doktor Glas dagbok i Stockholm. Med StoryTourist-appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel. Appen fungerar som en digitalt guidad tur där användaren får uppleva sin favoritberättelse på ett nytt sätt, samt besöka olika populära turistmål och en del gömda pärlor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply promo code