Bli skribent för storytourist

Hej!

Vad kul att du är intresserad av att skapa StoryTours tillsammans med oss!

Här kan du läsa mer om det innebär att bli frilansskribent för oss på StoryTourist, och hur urvalsprocessen kommer att gå till. Scolla ned för att läsa mer!

Om Urvalsprocessen

Du börjar med att registrera din mailadress på intresselistan nedan. Du kommer då få ett mejl med en länk för att bekräfta registreringen.

Så fort vi är redo att börja rekryteringsprocessen kommer vi att ta kontakt med dig med mer specifik information om uppdraget, och skicka en länk till ett formulär där du kan berätta kort om vem du är och om din tidigare erfarenhet av skrivande och annat skapande.

Om Storytourist

StoryTourist är en Malmöbaserad startup med ett team på sex personer som skapar självguidade, interaktiva ljudvandringar baserade på välkända berättelser. Via vår app kliver man in i en berättelse och upplever den på de platser ute i verkligheten där handlingen utspelar sig. Turerna säljs till turister och lokalbefolkning via vår app, vår hemsida och utvalda återförsäljare.

För att skapa en så interaktiv upplevelse som möjligt använder vi oss av ljud, röstskådespelare, fotografier, animationer och gamification. Vi har exempelvis en Sherlock Holmes-tur i London där man letar efter tjuven som stulit en unik juvel, en Wallander-tur i Ystad där man hjälper till att fånga en mördare och en historisk true crime-tur i Lund.

Du kan läsa mer om hur vi omtalats i media på vår press-sida.

A closeup of a man's hand holding a smartphone. On the screen, an animated character is visible

Om Uppdraget

Vi har hittills jobbat främst med adaptioner av skönlitterära verk, men nu letar vi efter dig som vill berätta en historia från verkligheten. Om du har en idé till en dokumentär eller historisk berättelse som utspelar sig i Norden, så tycker vi verkligen att du ska lämna din mejladress nedan!

Om Ersättningen

Alla frilansskribenter som arbetar med oss ersätts med 20% av nettoförtjänsten för varje såld tur. En StoryTour är i grund och botten ett mobilspel och förutom manus innehåller produktionen också spelprogrammering (då den inkluderar 8-12 spelmoment), grafik, illustrationer, musik, voice over och ljudbearbetning. StoryTourist är inte en prenumerationstjänst där ersättningen baseras på hur mycket något strömmas i proportion till andra verk. Istället säljer vi våra StoryTours som separata produkter, där varje frilansares avtal är kopplat till försäljningen av just dennes StoryTour.

Kom ihåg att kolla din mejl och bekräfta din mejladress efter att du skickat in intresseanmälan!

För frågor, ta kontakt med maria.lundin@storytourist.com