Visby tour banner

Pressmeddelande Ondskan i Visby

The Visby Witch Trials / Ondskan i Visby

Upptäck ondskan i Visby med interaktivt ljudvandringsspel

Det finns flera platser i Visby som fortfarande påminner om tiden när det stora oväsendet drog fram över Sverige. Med hjälp av StoryTourist-appen kan man nu kliva in i berättelsen om tre lokala kvinnor som anklagades för häxeri i början av 1700-talet. “Vi kombinerar historieberättande med ljudvandring och mobilspel, vilket gör det möjligt att uppleva berättelsen på ett helt nytt sätt på de platser där händelserna utspelade sig”, berättar StoryTourists VD Johanna Forsman.

Berättelsen om Lilla Ingeborg, Kuske-Greta och Bohl Strijds börjar våren 1705. Visby befinner sig i en tid av förändring, något som skrämmer kyrkan och stadens starke män. Man uppmuntrar Gotlands invånare till att hålla ett öga öppet efter allt som inte är förenligt med ett kristet levnadssätt. En kvinna träder fram och anklagar boterskan Lilla Ingeborg för häxeri, vilket orsakar en tragisk kedjereaktion. En kort tid senare sitter tre oskyldiga kvinnor inlåsta i ett av Visbys fängelsetorn, anklagade för samröre med djävulen själv. 

För att gå turen laddar man ned StoryTourist-appen och beger sig till Övre Finngränd, där vandringen startar. Turens berättarröst tillhör en kvinna som kände Lilla Ingeborg, Kuske-Greta och Bohl. Hon behöver hjälp med att minnas vem hon är och vad hon själv spelade för roll i allt som ägde rum. Med hjälp av olika spelelement hjälper man henne att avslöja sanningen bakom anklagelserna mot de tre kvinnorna. Kanske ondskan i Visby i själva verket inte alls hade med häxeri att göra?

“Vi har tagit hjälp av flera personer med lokal anknytning till Visby för att skapa den här upplevelsen”, berättar Johanna Forsman. “Turens manusförfattare, Claudia Sjöbeck, och en av illustratörerna, Frida Hagelstam, har båda studerat speldesign och grafik vid Campus Gotland. Lena Bogegård, som gör rösten till den mystiska turguiden, var tidigare fast skådespelare vid Gotlands länsteater.” 

Prisbelönta StoryTourist har tidigare släppt populära ljudvandringar i Sverige, Danmark och England. I Ystad går det att lösa ett brott med Kurt Wallander, i Stockholm följer man i Doktor Glas fotspår och turen i Lund tar en med 200 år tillbaka i tiden för att utforska ett historiskt mord. Ondskan i Visby finns tillgänglig på svenska och engelska i StoryTourist-appen från och med 29 juni.

För mer information, besök Ondskan i Visby

För presskit, mejla PR- och marknadsföringsansvarig Maria Lundin: maria.lundin@storytourist.com 

Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    Your Cart
    Your cart is empty
      Apply promo code